Twinkle | Digital Commerce

Video als sociale katalysator: 5 tips

2017-05-26
180101
  • 1:35

Nielsen becijferde dat de kijktijd van video’s op sociale netwerksites in een jaar met 98 procent is gegroeid. Volgens Cynthia Francis, CEO van Reality Digital, is de tijd aangebroken om uw sociale aanwezigheid met video’s te vergroten.

Ze geeft vijf voorbeelden waarmee de ‘groeiende sociale natuur’ van video kan worden benut.

1)     Plaats video’s op uw Facebook-account
Volgens Francis is dit een ‘slam-dunk, no-brainer way’ om van video een sociale ervaring te maken. Het aantal video’s dat op Facebook werd bekeken steeg met 1.800 procent, wat het netwerk na YouTube en Hulu tot ’s werelds derde online-videostek ter wereld heeft gemaakt.

2)     Word actief op YouTube
Maak een account aan bij YouTube en begin video’s toe te voegen aan het profiel. Vind gebruikers met gelijke interesse en gebruik de friend feature om nieuwe sociale contacten te ontwikkelen. Met een webcam kunt u het contact persoonlijker maken en de interactiviteti vergroten, wat ook kan door de video’s op te nemen op een webblog of Facebook-accont

3)     Doe aan live-streaming
Sites als Justin.tv en UStream zenden dagelijks duizenden optredens, conversaties et cetera uit. Vaak kan ondertussen via chat worden gereageeerd op wat voorbij komt. Wie op gezette tijden een live stream openzet, kan een vaste schare fans opbouwen.

4)     Gebruik de videofuncties van aggregators
Tools als Digg, Reddit, StumbleUpon en andere sociale aggregators bieden extra interactiviteit en vergroten het bereik.

5)     Schiet uw eigen video-blog
Sites als Tumblr, Wordpress, maar ook YouTube en Viddler hebben het erg eenvoudig gemaakt om uw eigen blog op te nemen en te delen met anderen. Video-blogs, zo stelt Franics, voegen meer dan tekst of foto’s nuance toe aan een idee of mening. Bovendien is het met de opkomst van betaalbare flipcamera’s mogelijk altijd en overal een video op te nemen en direct te broadcasten.

Bron: Socialmediaexaminer.com