Twinkle | Digital Commerce

Vergelijken in 2009: vijf aanbieders op een rij

2023-07-04
1440810
  • 0:54

‘2009 is een jaar geweest van enorme veranderingen in prijsvergelijken op internet’, stelt ChannelAdvisor. In een whitepaper legt het bureau de verrichtingen van vijf toonaangevende Amerikaanse vergelijkers onder de loep.

Volgens ChannelAdvisor is er nooit eerder zoveel onzekerheid geweest over hoe de markt er na het holiday shopping season uitziet: ‘Gelukkig zien vergelijkingssites inmiddels dat veranderingen dringend nodig zijn om klanten te binden en boeien.’

Dit jaar is er dus al veel gebeurd bij de vergelijkers. Zo gingen de cpc-tarieven in sommige categorieën omlaag en neemt een aantal sites beschikbare kortingscodes mee in zijn vergelijken. Een stap waar Vergelijk.nl in Nederland ook mee bezig is, meldde Twinkle eerder deze week.

Als gezegd bekeek ChannelAdvisor wat vijf grote Amerikaanse vergelijkers dit jaar zoal hebben gedaan en hoe ze er nu voor staan. Behalve Shopping.com, dat sinds kort een gratis review-tool aanbiedt aan webwinkeliers, zijn dat Become.com, Shopzilla.com & Bizrate.com, Google Product Search en Amazon Product Ads.

U kunt het dunne maar informatieve rapport van ChannelAdvisor hier downloaden.