Twinkle | Digital Commerce

Nep PayPal ‘Poenrace-advertenties’ op Marktplaats.nl

2017-05-27
170121
  • 1:18

PayPal waarschuwt voor nep ‘Poenrace-advertenties’ op Marktplaats.nl. De valse advertenties zouden zogenaamd de oplossing zijn op de raadsels die door de deelnemers van de Poenrace moeten worden opgelost.

PayPal's Poenrace
De Poenrace is een online speurtocht, opgezet door PayPal, waarbij een schatkist met 10.000 euro verstopt zit in een advertentie op Marktplaats.nl. Degene die aan de hand van meerdere aanwijzingen de advertentie met de schatkist vindt, wint het geldbedrag.

Let op datum
PayPal adviseert deelnemers aan de Poenrace alleen nog maar te zoeken naar advertenties die voor 7 oktober zijn geplaatst, de dag dat de Poenrace van start ging. Alleen op deze manier is het mogelijk om de echte advertentie met de 10.000 euro te vinden. Advertenties van 7 oktober of later hebben niets met de Poenrace te maken.

Inmiddels doen al meer dan 8.000 deelnemers mee aan de speurtocht van PayPal. ‘Het is goed te zien dat zoveel mensen graag deelnemen aan onze online speurtocht. Mensen worden echter erg fanatiek van zo’n race. We hebben al meerdere nepadvertenties op Marktplaats.nl aangetroffen. Dat is begrijpelijk omdat het om 10.000 euro gaat. Maar omdat we Poenracers niet willen ontmoedigen, willen we deelnemers toch waarschuwen niet te kijken naar advertenties van 7 oktober of later’, aldus marketing directeur Robbert de Haan.

Doel
Met de speurtocht hoopt PayPal nieuwe rekeninghouders aan zich te binden. De inkomsten uit de extra tips die gedurende het spel kunnen worden gekocht, komen ten goede aan Dance4Life, de jongerencampagne van Stop Aids Now! De Poenrace loopt nog tot en met zondag 18 oktober.