Twinkle | Digital Commerce

Daling e-commerce bij Amerikaanse retailers

2017-05-27
359334
  • [nieuws]
  • 0:57

Online retailers in Amerika kampen met een dalend aantal e-commerce verkopen. Dat concludeerde comScore, een toonaangevend internet onderzoeksbureau in de Verenigde Staten, aan de hand van recente onderzoeksresultaten.

Uit deeconomische cijfersvan het tweede kwartaal van 2009 blijkt dat de totale uitgaven binnen de Amerikaanse retailbranche op 30,2 miljard dollar (21,4 miljard euro)liggen. Echter, dat is een daling van 1 procent ten opzichte van vorig jaar. De percentages kunt u hieronder bekijken:

comscore_tabel

Recessie
Gian Fulgoni van comScore lichtte de cijfers toe: 'Het laatste kwartaal van 2008 was zeer teleurstellend, dus het begin van 2009 zorgde voor lichte hoop bij de online retailers. Jammer genoeg hebben we nu gemerkt dat de realiteit van de toegenomen werkeloosheid en de gestegen gasprijzen invloed heeft gehad op het uitgavenpatroon van de consument. Het zal nog wel even duren voor wij uit deze recessie kunnen kruipen.'

In de Verenigde Staten wisten een aantal categorien er positief uit te springen de laatste maanden, zoals de speelgoedindustrie (groei van 21 procent), de boekenmarkt (17 procentomhoog) en de gestegen verkoop van videogames en consoles (15 procent).