Twinkle | Digital Commerce

Bedrijfsleven amper bezig met spamverbod

2017-08-14
170130
  • [nieuws]
  • 0:57

Het Nederlandse bedrijfsleven lijkt niet onder de indruk van het aanstaande spamverbod. Het merendeel zegt niet eens op de hoogte te zijn van de nieuwe spamwet die op 1 oktober aanstaande wordt doorgevoerd.

Die conclusies kunnen getrokken worden uit een recente enqute vanYes2web. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de verkoop en opschoning van adressenbestanden en wist 425 respondenten voor hun onderzoek te strikken. 47 procent van hen gaf aan totaal geen weet te hebben van de verscherpte regels qua zakelijke e-mails.

Zwarte lijst
Men is zich niet bewust van de risicos. De OPTA kan een forse boete opleggen en afzenders op een zwarte lijst plaatsen. Ik vraag mij alleen af hoe streng zij gaat zijn, want veel bedrijven zijn zich momenteel niet bewust zijn van de consequenties van hun mailings, meent Jop Brocker, managing partner bij Yes2web.

Over ruim zeven weken mogen bedrijven dus niet meer ongevraagd berichten versturen als die een commercile of charitatieve inhoud bevatten. Indien de OPTA spamklachten over een organisatie ontvangt, kan zij de overtreders boetes opleggen tot maximaal 450.000 euro.