Twinkle | Digital Commerce

Shopvip.com verkoopt ruim duizend producten per week

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 2:00

Shopvip.com heeft in de eerste helft van 2009 ongeveer 26.000 producten verkocht. Het aantal leden van de online shopping community groeit gestaag en de gemiddelde orderwaarde ligt boven verwachting.

Dat laat Bram Jan Streefland, medeoprichter van Shopvip.com, weten aan Twinkle. Hij is tevreden over het aantal verkopen in het eerste halfjaar - zo'n duizend per week - en verwacht in de tweede helft van 2009 zo'n 62.000 producten te kunnen verkopen. 'Tot nu toe zit ik er met de voorspellingen niet ver naast. Dat is wel eens anders geweest.'

Bastiaan van Schaik
Streefland begon Shopvip.com vorig jaar met compagnon Gavin Dresselhuis. De fashion community trapte officieel af met een modeshow in het Amstel Hotel met stylist Bastiaan van Schaik, die nog steeds Fashion Director van Shopvip.com is.

Op Shopvip.com worden artikelen van bekende merkfabrikanten aangeboden tegen kortingen die kunnen oplopen tot 70 procent en afhankelijk zijn van de status van de koper binnen de community. De site, die isgenspireerd op het Franse Vente-privee.com, biedt een voor zoekmachines gesloten online-verkoopkanaal voor fabrikanten.

Naar de 100.000 leden
Het huidige aantal leden van Shopvip.com stemt Streefland tot tevredenheid: 'We zijn in november gestart met de eerste sale en inmiddels hebben we 75.000 leden. Daar komen er iedere maand zeker 10.000 bij. Het streven was om eind 2009 op 100.000 leden te zitten. Dat moeten we zeker kunnen halen.'

Streefland laat weten dat de gemiddelde orderwaarde op de site op 68 euro ligt, meer dan hij tevoren had gedacht. Het aantal orders laat hij in het midden. Om zijn omzetcijfers niet prijs te geven, wil Streefland ook niet zeggen uit hoeveel producten een gemiddelde besteling bestaat.

Inmiddels zijn producten van ruim vijftig merken al eens in de uitverkoop gegaan op Shopvip.com.

Social shopping
Nieuwe toepassingen op het gebied van social shopping, waarbij leden bijvoorbeeld realtime met elkaar kunnen babbelen over producten, staan wel op het wensen- maar niet op het prioriteitenlijstje van Streefland: 'We zijn blij met de interactieve community die we hebben opgebouwd, maar nieuwe toepassingen zullen er in 2009 niet meer komen. Het is allereerst van belang dat wij als organisatie meegroeien met de verkopen op de site. Verder willen we het aantal sales opvoeren.'

Bij de start hield Shopvip.com vier keer per maand een sale, nu is dat acht keer per maand. Vanaf september organiseert Shopvip.com maandelijks twaalf sales op zijn site.

Bram Jan Streefland is een van de sprekers op deNationale E-mailmarketing Conferentie, die op 10 september plaatsvindt in De Fabrique in Utrecht.