Twinkle | Digital Commerce

Little Label stapt in fysiek kanaal met kinderkleding

2017-05-27
169130
  • [nieuws]
  • 1:29

De kinderkleding van het merk Little Label, tot nu toe alleen in de gelijknamige webshop te koop, is binnenkort ook verkrijgbaar in fysieke winkels. Daartoe is het bedrijf in onderhandeling met winkeliers.

Sinds de start, vijf jaar geleden, kregen oprichters Ruth Hogewoning en Charlotte de Leeuw al vaak de vraag wanneer hun basic kinderkleding ook in fysieke winkels zou komen te liggen. Hogewoning: Dat hebben we steeds afgeslagen, omdat we eerst de productie professioneel wilden opzetten en de collectie wilden uitbreiden. Nu zijn weer klaar voor.

Inkoopagent
Little Label heeft een inkoopagent aangetrokken die gesprekken voert met winkeliers. Een aantal deals is al gesloten, maar Hogewoning wil niet zeggen met welke partijen: Denk aan de betere leuke kinderkledingwinkels, een beetje trendy en hip.

Met de stap in het fysieke kanaal hoopt Little Label nieuwe klanten te bereiken en zijn naamsbekendheid te vergroten.Hogewoning: Het is wel een hele andere tak van sport en ook erg arbeidsintensief tot nu toe.

Adviesprijzen
Volgens de webwinkelier zal de kleding in fysieke winkels voor dezelfde prijs worden verkocht als opLittleLabel.nl: Hoewel we ze daar niet toe verplichten, gaan we ervan uit dat winkeliers onze adviesprijzen aan zullen houden. Wat dat betreft is het overzichtelijk dat we geen wisselende collecties hebben, maar een standaard collectie van basics. Aan uitverkoop doen we in principe niet.

Internationale expansie
Little Label, dat mikt op een omzet van een half miljoen euro dit jaar, heeft zijn vleugels uitgespreid naar het buitenland. Er zijn inmiddels webwinkels gelanceerd voor kinderkledingkopers inGroot-BrittannienDuitsland, waar freelancers voorhet labelaan de slag zijn. Volgens Hogewoning blijkt het lastig snel aan populariteit te winnen in den vreemde: Dat heeft ook met publiciteit te maken. We hebben nog niet op de relevante beurzen gestaan bijvoorbeeld, maar dat gaan we wel doen.'