Twinkle | Digital Commerce

Duizenden supermarktartikelen te koop via iPhone

2017-05-27
170130
  • 1:10

Het Zwitserse Coop is naar eigen zeggen de eerste supermarktketen met een mobiele bestelapplicatie op de iPhone. Assortimenten, prijzen en bezorgkosten zijn identiek aan die in de webwinkel.

In totaal zijn zo'n twaalfduizend artikelen te bestellen via Coop@home, zoals de applicatie is gedoopt. De software is ontwikkeld door Movento.

Voor tienen
De meeste iPhone-bezitters in Zwitserland krijgen de boodschappen nog dezelfde dag voor tienen thuis bezorgd als ze voor half drie 's middags bestellen. Die deadline ligt iets eerder in gebieden die ver af liggen van Zürich, waar de bestelbusjes van Coop worden ingeladen.

Migros
Coop, overigens niet gelieerd aan het Nederlandse retailbedrijf Coop Codis, is de tweede supermarktketen van Zwitserland. Marktleider Migros heeft inmiddels in de Zwitserse media laten weten nog dit jaar een iPhone-aplicatie te zullen lanceren voor zijn webwinkel Leshop.ch.

Tien Nederlandse supers
Overigens werd precies een week geleden met Aanbieding een iPhone-apllicatie gelanceerd die de aanbiedingen van tien Nederlandse supermarkten op een rij zet. De toepassing kost 1,59 euro en rangschikt de afgeprijsde artikelen onder meer op prijs, op alfabetische volgorde of op categorie.

Albert Heijn
Albert Heijn volgt de mobiele ontwikkelingen bij Coop 'met interesse', zegt woordvoerster Wenda Buining na interne afstemming. 'We hebben van het initiatief gehoord en kijken goed naar wat daar gebeurt. Of we zelf bezig zijn met een mobiele bestelapplicatie kan ik niet zeggen. Maar dat het voor klanten handig kan zijn, is zeker.'

Bronnen: Elsevierretail.nl, Swisster.ch, iPhoneclub.nl