Twinkle | Digital Commerce

Greetz met nieuw vermogen naar Amerika

2017-05-27
  • 0:54

GreetzGreetz, online-service voor echte wenskaarten, heeft kapitaal aangetrokken om verder te kunnen groeien. De bestaande aandeelhouder Prime Technology Ventures en ePlanet Ventures hebben samen voor zeven miljoen euro aan nieuw vermogen in de onderneming geïnvesteerd.

Met dit kapitaal wil Greetz zijn positie in de Nederlandse markt verstevigen en een wereldwijd marktleiderschap realiseren. Greetz is al actief in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en wil op korte termijn activiteiten in de Amerikaanse markt ontplooien. 

Trots
'We zijn trots dat we er in geslaagd zijn om nieuwe middelen aan te trekken om onze groeiambitie waar te maken', aldus Greetz' algemeen directeur Johan van Vulpen in een persbericht. 'We hebben opnieuw het vertrouwen gekregen van onze bestaande aandeelhouder Prime Technology Ventures. Daarnaast zijn we blij met de toetreding van ePlanet Ventures, een vooraanstaande wereldwijd opererende venture capitalist, die eerder al in bijvoorbeeld Skype investeerde.'

Thuiswinkel Award
In 2008 werden via Greetz.nl ruim 3,2 miljoen wenskaarten verstuurd en werd Kaartenhuis, de grootste e-card site van Nederland, overgenomen. Het bedrijf is genomineerd voor een Thuiswinkel Award.