Twinkle | Digital Commerce

De Bijenkorf verkoopt na jaren weer online

2017-05-27
170133
  • [nieuws]
  • 1:39

De webshop van de Bijenkorf was de afgelopen drie jaar wegens verbouwing gesloten. Eindelijk heeft de warenhuisketen de virtuele winkeldeuren weer geopend. Het assortiment bestaat vooralsnog uit damesmode, lingerie, accessoires, cosmetica en cadeauartikelen.

Meer dan honderd merken zijn inmiddels online te koop. De Bijenkorf laat op zijn site weten het webassortiment 'in de loop van het jaar' uit te breiden met heren- en kindermode, speelgoed, textiel en producten rond de thema's wonen en koken & tafelen. Of uiteindelijk het totale assortiment, zowel in de breedte als in de diepte, online wordt ontsloten is onbekend.

Stilte
De heropening van de Bijenkorf's webwinkel is in relatieve stilte voorbijgegaan, net zoals dat een halfjaar geleden gebeurde met de webwinkel van zusterketen V&D (zie ook interview). Het zal ermee te maken hebben dat (nog) niet het hele assortiment online staat en de Bijenkorf de tijd wil nemen eventuele kinderziektes de komende tijd te verhelpen. Uitsluitsel daarover kreeg Twinkle niet, omdat woordvoerders vandaag onbereikbaar bleken voor commentaar.

Betaling en verzending
Webshoppers kunnen op Debijenkorf.nl onder meer betalen met Visa, Mastercard, iDeal en de Bijenkorf Cadeaucard. Ook is het mogelijk op rekening te kopen met de Bijenkorf Card, de eigen creditcard van de keten. Voor de verzending van iedere bestelling vraagt de Bijenkorf standaard 3,95 euro. De keten doet zaken met zowel UPS als Kiala. Vooralsnog ontbreekt de optie om een online besteld product in één van de filialen af te halen.

Pionier
De Bijenkorf was in 2000 het eerste Nederlandse warenhuis dat online producten verkocht en daarmee een pionier op het gebied van e-commerce. De webshop kon in de ruim vijf jaar van opening echter niet aan de verwachtingen voldoen. Begin 2006 ging de shop dicht, met de uitdrukkelijke ambitie die in een later stadium weer te openen. Alleen rond de Drie Dwaze Dagen verkocht de Bijenkorf nog producten online. Dat gebeurde in succesvolle samenwerking met eBay op de site Ebij.nl.

Precies twee jaar geleden liet De Bijenkorf weten in de loop van 2008 weer een reguliere webwinkel te zullen openen. Die ambitie bleek wat te scherp gesteld.