Twinkle | Digital Commerce

Versace start met online-verkoop

2017-11-08
170129
  • 0:53

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft Versace een eigen webwinkel geopend. Kleding hangt er niet in de virtuele schappen; op Versacehome.it wordt slechts de interieurcollectie van het Italiaanse luxemerk aangeboden.

Het doen van webaankopen is voorbehouden aan Amerikanen, die de bestelde goederen binnen zeven werkdagen na de ontvangstbevestiging in huis horen te hebben.

Polo Ralph Lauren, Gucci, Prada 
Versace heeft lang gewacht met de eerste schreden op het vlak van e-commerce. Hoewel veel luxemerken niet bepaald te boek staan als voorlopers in online-verkoop, zetten velen inmiddels de stap: Polo Ralph Lauren doet al sinds 2000 aan webverkoop en houdt sinds enige tijd ook een mobiele shop in de lucht. Gucci begon in 2002 met websales en de laatste twee jaar voegden designermerken Prada, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Stella McCartney en Calvin Klein zich in de rij.

Vooroordeel 
Afgelopen oktober ontkrachtte Google het vooroordeel dat luxe kopers een voorkeur hebben voor fysieke winkels; uit onderzoek onder miljonairs bleek dat 95 procent zijn laatste aankoop online had gedaan.

Bron: Wwd.com