Twinkle | Digital Commerce

Nieuw saleskanaal - Fruugo

2017-05-26
170130
  • 1:36

Sommige nieuwe initiatieven worden onder bloggers al populair voordat ze gelanceerd zijn. Zo ook Fruugo, een handelssite die je als webwinkelier helpt pan-Europees te verkopen. Wat is Fruugo?

Fruugo wordt een soort online-warenhuis, waar webwinkeliers hun producten kunnen uploaden en kunnen verkopen. Goede webwinkelsoftware zorgt natuurlijk voor een standaard XML-upload, zodat dat weinig tijd kost. Als webwinkelier kun je je prijzen, leveringsvoorwaarden, verzendkosten en dergelijke ook ingeven.

Volgens de Nederlandse representant van Fruugo, aangehaald in de laatste Twinkle, zorgen zij vervolgens voor vertalingen van de productomschrijving van veel producten in meerdere Europese talen. Je kunt dan ook producten in Zweden verkopen, zonder dat je Zweeds spreekt. Eventuele klantvragen zullen via Fruugo worden opgepakt. Dus je hoeft geen fultime Zweed in dienst te hebben. Je kunt zelf beslissen naar welke landen je wilt exporteren. 

De klanten rekenen af bij Fruugo, jij verzendt de boel en krijgt je geld van hen. Fruugo verzorgt eventueel zelfs de retourafhandeling voor je.

Wat kost Fruugo?
Een percentage over je omzet, afhankelijk van de productcategorie. Vergelijkbaar met een affiliatefee dus.

Waarom zou je gebruik maken van Fruugo?
Een extra marketingkanaal waarbij je afrekent op basis van resultaat. Je kunt wellicht landen benaderen waar je nog niet eerder aan gedacht hebt.

Nadelen?
Je wordt vergeleken met andere leveranciers. Maar dat gebeurt zonder Fruugo natuurlijk ook. Denk aan de prijsvergelijkers en Google. Als mensen dan toch vergelijken, dan kan je er maar beter tussen zitten. Uiteraard moet je ook even kijken of je het omzetpercentage kunt missen.

Waarom wordt door velen verwacht dat Fruugo best een succes kan worden?
Fruugo heeft nogal 'bekende' investeerders met een flinke pot met geld. Niet alleen mensen uit de board van Nokia maar ook een investeringsmaatschappij uit de VS. Het feit dat ze nu al voor de lancering in Nederland al commerciele mensen hebben rondlopen getuigd van een gedegen voorbereiding. Twee van onze klanten hebben al een overeenkomst met Fruugo gesloten.

Wordt Fruugo een succes?
We houden het in de gaten voor je!