Twinkle | Digital Commerce

Huizensite Zuka introduceert woningruil

2017-05-27
170130
  • [nieuws]
  • 1:05

Huizenwebsite Zuka gaat nu ook diensten leveren voor woningruil. Volgens Zuka-directeur Ron van Veldhoven zijn andere initiatieven noodzakelijk in de snel veranderende markt. Door in te zetten op woningruil hoopt Van Veldhoven dat Zuka de stagnatie in de markt te snel af kan zijn. Het platform voor woningruil op Zuka komt naast het platform voor woningverkopers.

Met de woningruil breiden woningverkopers hun opties uit. Vooral als mensen er al lang over doen om hun woning te verkopen, kunnen ze via Zuka uitwijken naar woningruil. Zo kunnen mensen binnen dezelfde prijsklasse van hun eigen koopwoning toch een nieuwe woning zoeken. Het deelnemen aan woningruil verloopt eenvoudig. Woningbezitters die hun huis willen verkopen vinken gewoon aan dat ze geïnteresseerd zijn in woningruil. De geïnteresseerden kunnen vervolgens rechtstreeks contact opnemen met de woningruilers.

Woningzoekers kunnen op Zuka ook omschrijven waar ze zelf naar op zoek zijn, bijvoorbeeld binnen een bepaald gebied of prijsklasse. Volgens Van Veldhoven is er duidelijk een groeiende vraag naar woningruil. Bij Zuka komen veel verzoeken voor woningruil binnen. Volgens de directeur zou zeker 10 procent van de woningverkopers open staan voor ruil.

Bron: Retailactueel