Twinkle | Digital Commerce

Oneworld gaat wereldtickets online aanbieden

2017-05-26
172130
  • [nieuws]
  • 0:57

Luchtvaartalliantie Oneworld is gestart met de online-verkoop van tickets voor wereldreizen. Een nieuwe boekingstool komt behalve op Oneworld.com ook op de sites van de tien aangesloten luchtvaartmaatschappijen beschikbaar.

De zogenoemde Oneworld Explorer tickets bieden passagiers de mogelijkheid om rond de wereld te reizen in maximaal zestien vluchten van tien aangesloten maatschappijen.

Gepubliceerde tarieven
Naar eigen zeggen is de alliantie de eerste online-aanbieder die een speciale tool heeft ontwikkeld voor wereldtickets. 'Dat maakt Oneworld tevens de eerste mondiale luchtvaartalliantie die al haar gepubliceerde tarieven te koop aanbiedt via het internet', aldus de alliantie op zijn website.

Interactieve kaart
Reizigers kunnen een reis uitstippelen door te klikken op bestemmingen op de interactieve kaart van de alliantie. Het systeem controleert automatisch de beschikbaarheid van stoelen en gaat na of een vlucht voldoet aan alle regels en voorwaarden van het ticket. Vervolgens krijgt de reiziger het tarief voor de reis voorgeschoteld. Na betaling met de creditcard krijgt hij per e-mail één e-ticket toegezonden voor de hele trip.

Oneworld bestaat uit American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian.