Twinkle | Digital Commerce

En toch loop ik graag rond op die congressen...

2017-05-26
171130
  • 1:38
Waarom zouden wij branchegenoten elkaar niet treffen op social community platforms zoals Hyves, Facebook of LinkedIn? Het is kosteloos, het kan 24 uur per dag en je hoeft de deur niet uit.
Pakweg duizend euro voor een congres neertellen is toch veel geld? Met daarbij nog twee uur fileleed in grijs regenweer, om vervolgens slechts sponsors, sprekers of organisatoren te ontmoeten ? En vijftig visitekaartjes te verzamelen, meestal van mensen die mij iets willen verkopen waar ik geen behoefte aan heb! Waar blijven de mensen waarmee ik handel kan drijven? Heeft dit allemaal wel zin ? Er is toch al zoveel info beschikbaar op het internet, waarom zou ik dan nog die conferenties aflopen? Voor het netwerk, voor het imago om een’ genetwerkte ondernemer’ te zijn ? Waarom?

En toch ....
 
Toch loop ik maar al te graag rond op die e-commerce congressen omdat ik er ' live' kan chatten , reële mensen uit het vak - waarvan ondertussen sommige ook vrienden zijn geworden -ontmoet en altijd interresante uiteenzettingen kan aanhoren. Vooral de voorstellingen die als ‘live cases’ worden geillustreerd direct vanuit de webomgeving vind ik zéér verrijkend (dus niet via ‘statische power-point ‘) en spreken mij sterk aan. Tegen de avond is meestal een sympathieke borrel gepland, wat napraten mogelijk maakt. Een glaasje opent de gesprekken en terugrijden na de files stimuleert. Al bij al dus toch niet alléén leerrijk en stimulerend, maar ook fijn en gezellig, want de lokaties zijn meestal ook top; klassehotels, moderne congresszalen of trendy theaters.
 
De volgende morgen, of al diezelfde nacht, of via mijn smartphone al in de file, behandel ik aanvragen tot 'e-linking' - de Amerikanen zijn meestal het eerst - op diverse van mijn actieve communities, waarbij de contacten ‘virtueel‘ worden vastgelegd. Je bent vrij te accepteren of niet. En ja, de verlinkers linken mij ook aan hun community, waarbij ik mooie profielen en thema’s ontdek. Het stopt niet, het rolt uit. Open your mind! En als ik ook iets 'commercieels' aandurf, dan bookmark ik nogwel eens mijn favoriete Bivolino blouses !
Ja, het heeft dus allemaal wel degelijk zin om deze congressen te bezoeken. Wie weet word ik in de toekomst ook wel als spreker uitgenodigd?!