Twinkle | Digital Commerce

Modewinkels versturen meeste e-mailnieuwsbrieven

2017-05-26
170130
  • 0:49

Retailers in mode en in reizen zijn het actiefst in het versturen van e-mailnieuwsbrieven. Een gemiddelde webshopper ontvangt nieuwsbrieven van meer dan drie aanbieders uit deze branches.

Dat blijkt uit onderzoek van Q&A Research & Consultancy, waarvoor tachtigduizend webshoppers werden ondervraagd. Opticiens en juweliers maken het minst gebruik van e-mails om hun klanten te binden. Een ruime meerderheid van de webkopers geeft overigens aan het internet niet te zullen gebruiken voor het doen van aankopen bij opticiens en juweliers.

Volgens Q&A ontvangt 15,6 procent van de mannelijke webshoppers geen enkele e-mailnieuwsbrief van een retailer. Bij de vrouwen ligt dit percentage op 11,4 procent. Waar de mannen relatief veel nieuwsbrieven van computerwinkels ontvangen, valt bij vrouwen vaak een nieuwsbrief van een modezaak op de digitale deurmat.

Het complete onderzoek wordt op 19 september gepubliceerd in Elsevier Retail. Voor die tijd wil Q&A Research & Consultancy geen verdere inzage geen geven in de cijfers.

Bron: Elsevierretail.nl