Twinkle | Digital Commerce

Mobile commerce: zoek het in de combinatie

2017-10-04
170130
  • 1:16

Ik las onlangs dat er wereldwijd al meer dan 500 miljoen gebruikers van mobiel internet zijn. En dat dit cijfer naar verwachting in 2013 zal verdriedubbelen, volgens een voorspelling van Nielsen Mobile. Toch is sprake van een dreigende hapering in die groei. Omdat veel organisaties de ontwikkeling van mobiel niet kunnen bijbenen, wat de klantacceptatie afremt.

De oplossing, aldus de marktonderzoeker: combineer het ‘gewone’ web meer met mobiel internet. En de reisbranche moet daarin vooroplopen. Bijvoorbeeld: klanten boeken een hotel via het web. Na bevestiging loopt de boeking volledig via de mobiele telefoon. De hotelgasten kunnen die met het apparaatje ophalen, maar ook hun routebeschrijving en kaarten van de omgeving. Ze kunnen hun boeking er ook mee wijzigen. En kopers van een vliegticket kunnen na reservering hun vlucht bekijken, extra diensten verkrijgen, inchecken en een zitplaats regelen.

In de VS is een aantal grote luchtvaartmaatschappijen al zover. Inmiddels boeken daar al meer dan 100.000 mensen op die manier en dat aantal groeit 20 procent per maand, laat Nielsen Mobile weten. En de combi biedt voordelen: innovatie wordt gepusht en een positieve klantervaring is - ervan uitgaande dat het werkt - een feit.

In e-commerce loopt de reisbranche al behoorlijk voorop. Ben benieuwd wat de online/mobiel-combinatie voor m-commerce allemaal voor moois gaat brengen.