Twinkle | Digital Commerce

Van den Ende & Deitmers neemt belang in Central Point

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:27

central pointVan den Ende & Deitmers neemt een 30 procent belang in Central Point, een van de grootste online aanbieders van computerproducten.

Central Point is eind 2002 opgericht door Brian Speelman en Sebastiaan Hooft. De onderneming heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en maakte in 2007 al meer dan 29 miljoen euro winstgevende omzet. De website van Central Point staat in de top 6 van best bezochte ICT hard- en software websites.

'De deelname van Van den Ende & Deitmers in Central Point bevestigd dat wij op weg zijn de populairste online computerverkoper van Nederland te worden. Wij, van onze kant, zetten hun kennis en ervaring in om de strategie van het snel, betrouwbaar en voordelig leveren van computerproducten richting onze klanten te waarborgen', stellen de Central Point oprichters en mede-eigenaren Brian Speelman en Sebastiaan Hooft. 'Meer dan 100.000 klanten hebben op www.centralpoint.nl een persoonlijke account. Hierin staat niet alleen hun bestelhistorie, maar ook een wensenlijst voor de toekomst. Het bereik in de markt en de kennis over de klant zijn daarmee groter dan de grootste winkelketens of automatiseringsbedrijven. Het is een compliment dat ondernemers als Joop van den Ende en Hubert Deitmers zien dat Central Point klaar is voor verdere groei'.

Hubert Deitmers is managing partner en mede-eigenaar van Van den Ende & Deitmers: 'Central Point is uniek gepositioneerd in een snelgroeiend marktsegment. Bedrijven en consumenten kopen steeds meer producten online. Op basis van de 'long tail' gedachte speelt Central Point fantastisch in op deze trend. We hebben grote waardering voor de wijze waarop het bedrijf zijn leidende positie heeft weten op te bouwen. Wij zijn enthousiast over de plannen en ambities van dit jonge bedrijf en willen graag onze kennis en ervaring inzetten om Central Point nog sterker op de kaart te zetten. Inmiddels is Central Point het derde E-commerce bedrijf in onze portfolio.'