Twinkle | Digital Commerce

Louis Vuitton breidt online verkoop uit

2017-11-08
170130
  • 0:55

Ook de bekende dure merken ontkomen er niet meer aan. Het Franse merk Louis Vuitton heeft in Duitsland onlangs een webwinkel geopend. Het is de vijfde online winkel van het bedrijf.

In de webwinkel worden de luxe goederen van Louis Vuitton tegen dezelfde prijs verkocht als in de winkel. Het winkelbedrijf telt nu wereldwijd 393 vestigingen, waarvan elf in Duitsland. Het enige filiaal in Nederland is gevestigd in Amsterdam.

Het is opmerkelijk dat een duur merk als Louis Vuitton een eigen webwinkel opent. Lange tijd zijn luxe merken daar erg terughoudend in geweest. 'Luxe merken zijn altijd bang geweest om hun goederen via internet aan te bieden uit vrees voor het imago van hun merk, de hoeveelheid nepproducten op internet en mogelijke verwarring tussen echte en imitatieproducten', zei Gucci-topman Robert Polet begin dit jaar al in een interview met een Duitse krant.

Louis Vuitton heeft nu in vijf landen een eigen webwinkel (Duitsland, Frankrijk, VS, Engeland en China). Of en wanneer er ook een Nederlandse webwinkel wordt geopend, is niet bekend.