Twinkle | Digital Commerce

Kaartenhuis wordt onderdeel van Greetz

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:59

Bezoekers van Kaartenhuis.nl kunnen via de site binnenkort ook echte gepersonaliseerde wenskaarten versturen. Dit is mogelijk door de overname van Kaartenhuis door wenskaartendienst Greetz.

De twee sites blijven onafhankelijk van elkaar opereren. Wel wordt de bezoekers van Kaartenhuis een link aangeboden om een echte wenskaart via Greetz te versturen.

Kaartenhuis.nl is in juni 1999 begonnen om het versturen van e-cards makkelijker te maken. Vorig jaar werd de site naar eigen zeggen door negen miljoen unieke bezoekers bezocht.

Via Greetz is het mogelijk om een wenskaart samen te stellen en deze per reguliere post te versturen. De dienst is sinds 2004 actief als dochterbedrijf van het Hoofddorpse bedrijf Venspro. Vorig jaar werden er via de site 2,2 miljoen wenskaarten verstuurd. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal kaarten dat in 2006 via de site werd verstuurd.

De oprichter en directeur van Kaartenhuis, Peter Zijderveld, blijft nog een jaar aan totdat de overname is afgerond, zo laten beide partijen weten.

Hoeveel er voor de overname is betaald, moet nog exact worden vastgesteld. Afgesproken is dat een deel van de overnamesom afhankelijk is van de "mate waarin Kaartenhuis bijdraagt aan de groei van Greetz".