Twinkle | Digital Commerce

Eerste versie van Magento uitgebracht

2017-05-26
170130
  • 0:57

De eerste officiële versie van open-source e-commerceplatform Magento is maandag uitgebracht. Magento, dat is ontwikkeld door het Amerikaanse e-commercebedrijf Varien, zal volgens de ontwikkelaars de open-source e-commerce-industrie op zijn kop gaan zetten.

De introductie van Magento 1.0 is negen maanden later dan de bedoeling was, zo meldt Ecommerce-guide.com. Dit komt vooral omdat de ontwikkeling van het Zend Framework, waarop het programma is gebaseerd, vertraging opliep. De afgelopen zes maanden is de testversie van Magento ongeveer 200.000 keer gedownload.

Het pakket is onder meer voorzien van productvergelijkingen en een winkelwagen met foto's, productnamen, prijzen, hoeveelheden en aantallen producten. Ook kunnen producten in de winkel met behulp van vinkjes worden gefilterd op basis van de prijs, type, fabrikant.

Producten in Magento kunnen bovendien door gebruikers worden voorzien van 'tags', enkele woorden of zinnen die het product beschrijven. Verder kunnen met de software forums, blog, rss-feeds, nieuwsbrieven en sociale netwerksites worden geïntegreerd.

Magento is gratis te downloaden en te installeren onder de OSL (Open Software License) 3.0-licentie. Er is ook een Nederlandse versie beschikbaar, maar deze is nog niet helemaal vertaald.