Twinkle | Digital Commerce

Misplaatst vertrouwen in digitale veiligheid

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:23

F-Secure ondervroeg internetgebruikers tussen de twintig en veertig jaar in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland naar hun kennis van beveiligingszaken. De gemiddelde internetgebruiker heeft weinig vertrouwen in zijn digitale veiligheid.

 

Volgens het eerste Online Wellbeing Survey van F-Secure bezitten internetgebruikers in Noord-Amerika en Europa basiskennis van online beveiligingskwesties. Toch hebben ze geen vertrouwen in de beveiliging van basale online activiteiten. Het onderzoek toont aan dat de meeste respondenten beveiligingssoftware op hun pc hebben geïnstalleerd, maar dat ze tegelijkertijd onzeker zijn of hun e-mail is gevrijwaard van malware of virussen. De meeste respondenten hadden bovendien een misplaatst vertrouwen dat hun definities up-to-date waren.


Veiligheid bij online transacties
De respondenten hebben meer vertrouwen in de veiligheid van online bankieren dan in de veiligheid van creditcards bij online winkelen. In beide gevallen hebben Duitse consumenten beduidend minder vertrouwen dan anderen. De helft van de respondenten in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk vindt creditcards veilig voor online aankopen. Dit in tegenstelling tot 15 procent in Duitsland. In de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk vertrouwt 65 procent op de veiligheid van online bankieren. In Duitsland is dit 28 procent.



Emailbeveiliging
Consumenten hebben weinig vertrouwen in de veiligheid van basale e-mailactiviteiten. Slechts 10 procent weet dat ze emailbijlagen kunnen openen zonder dat hun computer met malware besmet raakt. Dit vertrouwen is met 7 procent het laagst in de VS. Zo'n 9 procent heeft het vertrouwen om via e-mail verzonden bijlagen te openen zonder infecties. In het Verenigd Koninkrijk is dit vertrouwen het hoogst met 15 procent en in Frankrijk het laagst met 4 procent.