Twinkle | Digital Commerce

Heeft ECI nog toekomst?

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 0:53

eci'Heeft ECI nog toekomst?' kopt de gratis krant Dag van vandaag. De magie van een boekenclub lijkt uitgewerkt en concurrerende websites snoepen klanten weg. Deze week plaatste ECI's moederbedrijf Bertelsmann de boekenclub in de etalage. (Bertelsmann verkoopt boekenclubs)

Het ledental van de boekenclub bedroeg in 1995 1,8 miljoen lezers, maar dat aantal slonk ondertussen tot de helft. 'We hebben te lang gewacht met moderniseren', reageert directeur Oktay Erciyaz in de Dag op de ergernis van consumenten over de voorwaarden van het lidmaatschap.

Redding nabij
Maar internet zorgt voor de grootste problemen voor ECI. De boekenclub verliest marktaandeel aan boekensites als bol.com en amazon.com. Toch ziet hoogleraar e-marketing Cor Molenaar in de Dag nog kansen. 'Mensen zien door de bomen het bos niet meer in het boekenaanbod. ECI moet boekselecties maken voor specifieke doelgroepen. En die groepen informeren en voor interactie zorgen zoals bij online community's.' ECI ziet internet overigens niet alleen als bedreiging, ondertussen verkoopt het eenderde van alle boeken online.