Twinkle | Digital Commerce

Erotiekconcern Beate Uhse in de problemen

2017-11-08
170130
  • 1:09

Het Duitse erotiekconcern Beate Uhse geeft voor 25 miljoen euro nieuwe aandelen uit. Het geld is nodig om een grondige reorganisatie te financieren. En er komt een derde bestuurslid bij, naast de opvolger voor scheidend topman Gerard Cok.

Beate Uhse, met een notering aan de Duitse SDAX en in Nederland bekend van erotiekwinkelketen Christine le Duc, eropostorderaar Pabo en groothandel Scala, kampt met druk op de resultaten. De omzet van de winkels en postordertak daalt al twee jaar op rij, ondermeer door het snelle prijsverval van dvd's. Daarbij kreeg het magazijn van Pabo eind 2006 te maken met waterschade, waardoor de kerstbestellingen niet konden worden uitgeleverd. Ook de groothandelsdivisie Scala heeft het nog moeilijk. Die verloor kort na de bouw van een nieuw distributiecentrum in Almere vier jaar geleden flink wat klanten door aanloopproblemen. Het is nog altijd bezig om die terug te winnen.

Met de opbrengst van de emissie wil het erotiekconcern zijn winkels grondig aanpakken. Met toys en dvd's alleen kan Uhse zich niet meer onderscheiden. Naast het 'harde' assortiment komen er ook 'softe' producten zoals voor lichaamsverzorging. 'In het huidige online tijdperk is het meer dan ooit nodig om van de winkels een belevenis te maken, en dat vergt investeringen', vertelt bestuurslid Gerard Cok tegen FEM Business.