Twinkle | Digital Commerce

10 tips voor online service met een klein budget

2017-05-26
  • 1:43

Iedere webwinkelier zal u vertellen dat alles om de klant draait in zijn of haar business. Maar onderzoeken onder online shoppers wijzen uit, dat zij dat toch vaak anders ervaren. In dit artikel op Ecommerce Guide wordt uitgelegd wat goede online klantenservice inhoudt. De tien tips uit het artikel zetten we hieronder voor u op een rijtje.

Tip #1: Zet een gratis telefoonnummer op uw homepage, de productpagina's, de contactpagina en de checkout-pagina.

Tip #2: Zorg ervoor dat degene die de telefoon opneemt kennis heeft van uw producten of diensten. Laat de telefoon niet te lang overgaan en zet mensen niet in de wacht.

Tip #3: Zorg ervoor dat uw contactinformatie makkelijk is te vinden. Geef ook een e-mailadres voor degenen die liever mailen dan bellen. Probeer de e-mail binnen 24 uur te beantwoorden.

Tip #4: Wees duidelijk over retouren, privacy en garantie.

Tip #5: Biedt een gedetailleerde en makkelijk vindbare FAQ-pagina aan. Uitgebreide en duidelijke FAQ's besparen u veel tijd en geld. Hoe beter de FAQ's, hoe minder telefoontje en e-mails u zult ontvangen.

Tip #6: Maak het afrekenen eenvoudig, inclusief een ruime keuze aan betaalmethodes.

Tip #7: Zorg voor een online orderbevestiging en stuur een bevestigingsmail met het ordernummer en contactinformatie.

Tip #8: Laat de klant weten wanneer de bestelling wordt verstuurd. Track & trace wordt steeds populairder en laat de klant precies zien waar zijn pakketje zich bevindt.

Tip #9: Zorg ervoor dat de bestelling op tijd wordt afgeleverd. Een late of niet-geleverde bestelling doet een klant naar de telefoon grijpen of een e-mail sturen. Het kan u ook klanten kosten, zeker als ze de bestelling vóór een bepaalde datum in huis wilden hebben of als ze extra hebben betaald voor snelle levering.

Tip #10: Geef aan de bestelling een personal touch of doe iets extra's. Dat soort attenties onthouden de klanten en zorgen ervoor dat ze terugkomen.

Lees het hele artikel over een goede online service op Ecommerce Guide.