Twinkle | Digital Commerce

Virtuele sportschool en fitnesswinkel geopend

2017-11-08
170130
  • 1:00

Drie Nederlanders hebben een virtueel fitnesscentrum geopend waar internetters sportles kunnen krijgen. Ook kunnen ze in de webwinkel fitnessapparaten en -attributen bestellen. De website Virtufit.nl van Jaap Hesselink, Hugo Kramer en Jules Odekerken is daarmee naar eigen zeggen de eerste echte virtuele sportschool.

'In Nederland worden steeds meer fitnesstoestellen voor thuis gekocht. Het probleem is alleen dat de mensen niet gestimuleerd worden om er uiteindelijk mee aan de slag te gaan. Feitelijk haal ik nu de sportschool naar huis', legt Jaap Hesselink uit. 'De filmpjes zijn niet zoals veel fitness-dvd's. Wij proberen ze toch wat flitsender te maken', zo vertelt hij in gesprek met de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Hesselink hoopt dat er uiteindelijk een community ontstaat.

Om virtuele lessen te kunnen volgen, dienen gebruikers zich eerst te registeren. Vervolgens kunnen zij zelf een instructeur kiezen die op een video alle oefeningen voordoet. De lessen worden afgerekend met zogeheten credits, die vooraf kunnen worden gekocht met iDeal.
 
De video's van de fitnesslessen van Virtufit kunnen niet worden gedownload of een dvd worden gebrand, aldus de organisatie.

 


Gerelateerde artikelen: