Twinkle | Digital Commerce

Netflix kondigt streaming dvd-verhuur aan

2017-11-08
170131
  • 1:04

Het grootste online dvd-verhuurbedrijf in de VS, Netflix, gaat een samenwerking aan met LG Electronics. De bedrijven ontwikkelen samen een settop box waarbij Netflix-klanten films direct vanaf het web kunnen streamen. Het per post opsturen van huurfilms wordt hiermee overbodig.

Netflix is in de Verenigde Staten de grootste partij op het gebied van online dvd-verhuur. Het bedrijf telt ongeveer zeven miljoen klanten. Online kunnen zij kiezen uit ongeveer zesduizend filmtitels. Wie kiest om dvd's per post te laten bezorgen, heeft de keuze uit ongeveer 90.000 films.

Hoe duur de LG-box of het bekijken van films via de box wordt, is nog niet bekend, volgens persbureau Reuters. De ontvanger kan overigens ook worden ingebouwd in de nieuwe dvd-speler van LG die zowel de nieuwe formaten Blu-ray als hd-dvd afspeelt.

Netflix is overigens niet uniek met zijn settop box voor films. Het bedrijf Vudu verkoopt voor vierhonderd dollar ook boxen die gebruikers in staat stelt om video's te huren of te kopen. Het assortiment van Vudu is echter wel beperkter.

TiVo-gebruikers in de VS kunnen via Amazon ook al langer tv-shows en films downloaden en vorige maand ging Wal-Mart van start met een eigen videodownloadservice.