Twinkle | Digital Commerce

Tussen het werk door snel wat kopen

2017-05-26
  • 2:14

Deze maand lanceert Adriaan Mol (23) een internationale online-betaaldienst onder de naam Zaypay. Als 15-jarige verdiende Mol al aan een internetgame en op dit moment is zijn betaalbedrijf Mollie.nl succesvol. 'Ik vind het belangrijk dat iedereen die voor ons werkt met plezier naar zijn werk gaat.'

Door: Erwin van der Bij

Mollie.nl
'We gaan snel internationaal, zo snel dat ik dit wel als korte-termijnplan kan beschouwen. Op de lange termijn moeten we daardoor in de loop van volgend jaar een goeie groei gaan doormaken. Overigens zie ik dit nog steeds als één van de grote voordelen van internet. Het is relatief makkelijk om internationaal te handelen en dus je afzet te vergroten.'

Internet
'Ik ben denk ik net op tijd om te kun-nen zeggen dan ik met internet ben opgegroeid. Het is voor mij een omgeving waar ik me thuis voel qua ondernemen.'

Webdrijfveren
'Ik ben wat dat betreft een echte Hollander, vaak is de prijs een belangrijk punt. Daarnaast is het gemak ook fijn: je hoeft de auto niet in te stappen, geen parkeerplek te zoeken en stil voor het roodgloeiende stoplicht te staan. Kortom, je kunt tussen het werken door snel wat kopen, zonder al te veel tijd te verliezen.'

Webaankoop
'Ik koop erg veel online, maar kleding en eten verwacht ik altijd in winkels te zullen blijven kopen. Natuurlijk heeft het fysiek winkelen, de leuke boetiekjes en aparte gezellige winkeltjes een specialere beleving. Dat waar-deer ik ook erg. Maar simpele benodigdheden zoals elektronica, keukenapparatuur en kantoortroep wordt gewoon via internet besteld.

Webontwikkeling
'Ik merk dat webwinkels veel meer doen aan "user experience". Ze ontdekken dat klanten-binding en winkel-ervaring ook online erg belangrijk is. Kortom, ik zie de online-winkels eigenlijk steeds simpeler worden in plaats van steeds uitgebreider en ingewikkelder. Goeie zet.'

Place to be
'Ik voel in elk land een ander soort energie. Ik zal altijd van Amsterdam blijven houden. Ik vind het zo'n ongelo-fe-lijk fijne stad. Al verwacht ik niet dat ik mijn gehele leven hier zal blijven wonen, voor-namelijk omdat ik nogal mediterraan ben wat zon betreft.'

Persoonlijke noot
'Iets wat ik altijd probeer na te streven is: onderneem met je sterke punten! Elk mens is anders, zo is ook elke ondernemer anders. Het is daarom fout om jezelf als ondernemer aan te gaan passen, of dingen te doen omdat het zogenaamd moet. Als je je sterke punten uitlicht, dan compenseren die zo sterk dat je zwakke punten niet meer relevant zijn. Ik ben bijvoorbeeld een prutser wat management betreft. Ik ben zo chaotisch als maar kan. Maar ik zorg er wel voor dat iedereen die bij ons werkt het naar zijn zin heeft.'Dit artikel verscheen eerder in Twinkle

Dit artikel verscheen eerder in Twinkle 9 2007