Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe reissite Travelta legt nadruk op web 2.0

2017-05-26
175117
  • [nieuws]
  • 0:58

Het Zwolse bedrijf Xpand heeft donderdag de nieuwe reissite Travelta geïntroduceerd die naar eigen zeggen volledig voldoet aan de eisen van web 2.0. Gebruikers kunnen niet alleen eigen reviews schrijven en vakantieplannen opslaan, maar ook foto's van Flickr en video's van Youtube uploaden.

Voor deze functies moeten gebruikers wel een profiel, ook wel paspoort genoemd, aanmaken. Het paspoort is niet alleen bedoeld om ervaringen en foto's met anderen te delen, maar het helpt de bezoeker ook om advies op maat te krijgen, zo stelt Travelta.

"Door je vakantiebestemming te delen met vrienden krijg je samen het aanbod van reizen te zien en kan de voorpret al beginnen door via groepsberichten met elkaar te overleggen. Ook kan je elkaar wijzen op specifieke aanbiedingen en dingen die je wilt bezoeken of echt niet moet vergeten", vertelt Travelta-directeur Paul van der Klooster.

Van der Klooster de sociale mogelijkheden in de site verder uitbreiden zodat gebruikers volgend jaar ook Twitter- en OpenSocial-berichten in de site kunnen integreren.