Twinkle | Digital Commerce

'Marktplaats loopt uit op eBay en Speurders'

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:07

InternetDe voorsprong die verkoopsite Marktplaats heeft op eBay en Speurders is in het afgelopen jaar groter geworden. Marktplaats is samen met Google en Startpagina nog altijd de meest bezochte site in Nederland, zo blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van Multiscope.

Volgens Multiscope is het bereik van de marktleiders op de Nederlandse internetmarkt gegroeid. Er is een groter gat ontstaan tussen Google en bijvoorbeeld Live Search en Yahoo. Ook de voorsprong van Marktplaats is gegroeid, aldus de onderzoekers.

Marktplaats is volgens de ranglijst de bestbezochte verkoopsite van Nederland en bezet daarmee de derde positie in het totaaloverzicht. De voorsprong op concurrenten eBay en Speurders is groter geworden. Vooral eBay is flink in populariteit gedaald. Vorig jaar stond de veilingsite nog op de veertiende plaats. Dit jaar staat eBay.nl op de 39e positie.

Speurders is teruggevallen van de negende naar de 33e plaats. Ook Wehkamp is gekelderd van de 19e naar de 29e plaats. Bol.com maakt een minder dramatische val mee, maar is eveneens gedaald (van de elfde naar de achtste plaats) in de lijst met populairste sites.

Neck.nl en Otto.nl hebben zich juist omhoog gewerkt. Tot slot constateren de onderzoekers nog een duidelijke stijging in het bezoek van zogeheten social media websites zoals Wikipedia, Hyves en Web-log.nl.