Twinkle | Digital Commerce

Hackers stelen klantgegevens bij TelSell

2017-05-26
170130
  • [nieuws]
  • 1:01

Hackers hebben in het voorjaar van enkele tienduizenden Nederlandse TelSell-klanten creditcardgegevens gestolen. Het bedrijf heeft de diefstal nog niet aan alle klanten gemeld, zo schrijft de Telegraaf vandaag.

Eén of meer hackers slaagden erin mei in om creditcardgegevens circa dertigduizend klanten uit het computersysteem te bemachtigen. In totaal zouden de gegevens van ruim 15.000 Visa Card-gebruikers en van ongeveer 16.000 MasterCard-houders zijn gekopieerd.

De krant stuitte op dit voorval dankzij processtukken van een rechtszaak die een creditcardbedrijf tegen TelSell heeft aangespannen. Met het kort geding probeert de maatschappij de schade van de diefstal terug te krijgen.

Volgens de winkel lopen klanten wiens de creditcardgegevens zijn gestolen, geen gevaar omdat TelSell meteen maatregelen heeft genomen om gevolgen te voorkomen, aldus een woordvoerster tegenover de krant. 'Na contact met de creditcardmaatschappijen zijn de creditcardbetalingsopties van de website verwijderd, zodat klanten niet meer met hun gegevens op internet stonden.'

Overigens wordt klanten wel aangeraden de komende tijd hun creditcardafrekening goed in te gaten te houden in verband met mogelijk illegale afboekingen.

Bij TelSell zijn naar eigen zeggen nog geen meldingen van misbruik binnengekomen. De thuiswinkel, bekend van de tv-aanbiedingen, noemt het voorval "een wat opgeblazen incident".