Twinkle | Digital Commerce

'Second Life-hype doorgeprikt'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:24

'Second Life-hype vandaag doorgeprikt', meldt Marketing Tribune op de site. Een vennijnig stukje volgt. Volkomen terecht, want wie de cijfers bekijkt, wordt er niet vrolijk van. Linden Lab, het bedrijf achter Second Life, publiceert voor het eerst cijfers over het aantal actieve gebruikers. In totaal zijn er iets meer dan 17.000 actieve Nederlandse gebruikers van deze virtuele wereld. 'Second Life maakt een stormachtige groei door in Nederland', zei David Fleck van Linden Lab nog in september in het blad Emerce. Second Life telde volgens Fleck toen nog zo'n 16.000 Nederlanders. 'Een paar maanden geleden was dat nog maar 3.000. We groeien in Nederland met 60 procent per maand', claimde hij toen.

Veel ongebruikte accounts
Het aantal Nederlanders dat ooit een Second Life account heeft aangemaakt, ligt dik boven de 300.000, meldt Linden Lab nu. Maar uit de cijfers blijkt ook dat de meeste van die accounts nauwelijks of niet worden gebruikt. Een actieve gebruiker is een inwoner van Second Life die in een maand meer dan een uur was ingelogd.
 
Wat betreft actief gebruik, staat Nederland op een negende plaats. De Verenigde Staten staan met zo'n 130.000 actieve avatars op de eerste plaats, gevolgd door Duitsland en Frankrijk. In totaal zijn er wereldwijd 507.000 actieve gebruikers van Second Life.