Twinkle | Digital Commerce

'E-apotheek is duurder en trager dan gewone apotheek'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:52

Het bestellen van medicijnen via internet is duurder dan bij reguliere apotheken. Het bezorgen kost ook nog eens veel tijd.

Tot die conclusie komt de Consumentenbond na een eigen onderzoek. De bond deed bij een aantal Nederlandstalige internetapotheken in totaal 35 bestellingen. De medicijnen die besteld werden, waren onder meer maagzuurremmers, cholesterolverlagers en anticonceptiemiddelen.

Van de 35 artikelen werden er 27 geleverd. In zes gevallen werden medicijnen bewust niet geleverd omdat de internetapotheek contact opnam met de huisarts. Dit gebeurde bij Mijnapotheek, Efarma en Apotheek aan huis, aldus de bond.

Volgens de bond zijn medicijnen in sommige gevallen wel goedkoper verkrijgbaar via internet, maar betaalt de consument dankzij de bezorgkosten uiteindelijk meer dan in een reguliere apotheek. Deze extra bezorgkosten kunnen oplopen tot dertig euro, aldus de consumentenorganisatie.

Bovendien duurde het gemiddeld vijf dagen voordat een bestelling wordt bezorgd. De Consumentenbond stelt daarom dat de reguliere apotheek sneller en goedkoper is dan de digitale apotheek.

Bron: Webwereld