Twinkle | Digital Commerce

Web populaire datingplek

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:14

Het web is een populaire plek voor het vinden van een partner. Het aantal datingssites is in twaalf maanden tijd toegenomen met 16,7 procent. Nederlanders zijn koplopers als het gaat om het leggen van contacten via de digitale snelweg. Ons land staat wereldwijd op vijfde plaats als het gaat om landen waar de meeste datingsites worden gehost.

Volgens Internet Security Systems, onderdeel van IBM, is de groei van het aantal datingssites stabiel. Vorig jaar groeide dit met 17 procent. Datingsites vormen 0,3 procent van het totaal aantal websites op het wereldwijde web. De top tien van landen waar de meeste datingsites gehost worden:

1.       Verenigde Staten: 58 procent
2.       Duitsland: 17,7 procent
3.       China: 5,1 procent
4.       Rusland: 3,8 procent
5.       Nederland: 3,2 procent
6.       Canada: 3 procent
7.       Verenigd Koninkrijk: 1,9 procent
8.       Tsjechië: 1,5 procent
9.       Polen: 1,1 procent
10.     Frankrijk: 0,9 procent








Datingsites vragen vaak een bedrage van leden. 'Bij ons betalen leden, na een gratis proefperiode, een bescheiden lidmaatschapsbijdrage. Dat garandeert dat je leden actief deelnemen', aldus Chris Algra, één van de beheerders van ChristianMatch - een datingssites voor Christenen. De site ging online samen met die van branchegenoot Joy4Life.

Het aantal datingsites groeit overigens harder dan het aantal websites in de categorie 'ongewenste content', waarin onder meer porno, geweld, criminaliteit en drugs vallen. Op dit moment vormt de categorie 'ongewenste content' nog 12,5 procent van het totaal aantal websites.