Twinkle | Digital Commerce

'Webwinkel Ibood handelt in strijd met wet'

2017-05-26
  • 1:09

Webwinkel Ibood handelt in strijd met de wet Koop op afstand, dat schrijft Webwereld. Ibood heeft namelijk in de algemene voorwaarden staan dat bij annulering van een product twintig euro reserveringskosten in rekening wordt gebracht. Volgens de wet Koop op afstand heeft de koper echter tot zeven dagen na ontvangst van het product het recht de koop te annuleren. Alleen retourkosten mogen in rekening worden gebracht.

Ibood meldt in de algemene voorwaarden wel een zeven dagen-termijn, maar rekent wel twintig euro reserveringskosten, die bij annulering in rekening worden gebracht. Ibood verklaart tegenover Webwerekd dat dit alleen gebeurt als een klant kiest voor een overschrijving, nog niet betaald heeft en na meerdere herinneringen nog steeds niet betaald heeft. Het product wordt ook pas geleverd na betaling. Daar zouden twee tot zes weken overheen gaan. Bij annulering binnen zeven dagen worden geen kosten in rekening gebracht, aldus een woordvoerder.

Webwereld zou over een e-mail, afkomstig van de klantenservice van Ibood, beschikken waaruit het tegendeel blijkt. Nadat de bestelling via creditcard was betaald en een dag later geannuleerd zou deze klant twintig euro moeten betalen, omdat niet binnen 24 uur geannuleerd was. De woordvoerder van Ibood spreekt dit tegen.

De klant zou inmiddels de twintig euro niet meer hoeven te betalen en het betaalde bedrag teruggestort krijgen.