Twinkle | Digital Commerce

Justitie pakt internetgokken aan

2017-05-26
  • 1:01

Het ministerie van Jusitie gaat creditcardbedrijven, iDeal en ‘andere financiele instellingen’ aanpakken als zij gokspelen op internet blijven faciliteren, dat meldt dagblad De Pers.

Justitie zal gaan ingrijpen als de bedrijfstak dat niet zelf doet. Op veel goksites kan betaald worden met creditcard of iDeal. Het is lastig de internetbedrijven aan te pakken, omdat ze vanuit het buitenland werken. Daarom richt het ministerie zich op de kredietverstrekkers. Het is volgens het ministerie strafbaar om goksites te faciliteren. Justitie hoopt goede afspraken te maken met de branche.

In eerste instantie richt Justitie zich met een brief tot creditcardmaatschappijen en Currence, eigenaar van iDeal, ‘omdat zij de meeste betalingen verrichten’. Het bankwezen heeft nog geen brief gehad van het ministerie. Volgens een woordvoerder van Currence zijn het juist de banken die  verantwoordelijk zijn voor geldtransacties tussen pokeraars en internetondernemers. ‘Als je op een goksite kunt betalen via iDeal, is er sprake van een zakelijke overeenkomst tussen een bank en een online gokbedrijf. Currence zelf biedt iDeal niet aan, wij sluiten licenties met grote banken. Wij hebben wel contact opgenomen met de banken en verwachten op korte termijn actie’, zegt de woordvoerder tegenover De Pers.