Twinkle | Digital Commerce

Sunweb neemt Jiba over

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:57

Sunweb Vakanties B.V. heeft Jiba overgenomen. Hierdoor zou de doelstelling van beiden organisatie – namelijk verdere groei in zowel Nederland als Europa- sneller gerealiseerd kunnen worden. ‘Het resultaat van onze samenwerking zal groter zijn dan wanneer wij ieder afzonderlijk aan de slag blijven’, zegt Joost Romeijn, directeur Sunweb.

Noodzakelijk

Beide labels blijven zelfstandig onder de eigen merknamen vakanties verkopen. Volgens Jiba directeur Bas Rasker is een overname van Jiba noodzakelijk om een volgende professionele slag te maken. ‘Deze strategische overname richt zich op activiteiten als gezamenlijke inkoop, verdere ontwikkeling van websites en webmarketing, productontwikkeling en het penetreren van nieuwe markten.’, meldt Rasker.

Top 3

Met deze overname vestigt de nieuwe Sunwebgroep zich in de top 3 van Touroperators die reizen organiseren naar de Europese zon, met een totale omzet van ongeveer 240 miljoen euro. Een gedeelte van de Jiba-organisatie zal overgeplaatst worden naar Sunweb in Rotterdam. De directie van de nieuwe Sunwebgroep bestaat uit Joost Romeijn (Algemeen Directeur), Bas Rasker (Commercieel Directeur) en Marcel Neomagus (Financieel Directeur)