Twinkle | Digital Commerce

Nu ook hypotheken vergelijken

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:48

Op verzekeringssite.nl  kunnen nu ook hypotheken vergeleken worden. Volgens de site is de vergelijking uniek in Nederland. Consumenten kunnen hypotheken namelijk niet alleen vergelijken op basis van rente en voorwaarden, maar ook op totale netto maandlasten, waardoor het een complete, openbare vergelijking is.

Volgens de initiatiefnemers kijken veel huizenkopers alleen naar de rente.’Een hypotheek met een lage rente is echter geen garantie voor lage netto maandlasten’, menen zij. ‘Er zijn tal van andere zaken die van invloed zijn op de uiteindelijke maandlasten zoals de premie voor de levensverzekering die soms flink kan oplopen. Daarnaast spelen ook het bruto-inkomen en het eigen-woningforfait een rol. Alleen een vergelijking waarin al deze factoren zijn opgenomen geeft een realistisch beeld van de werkelijke kosten van een hypotheek.’

Consumenten kunnen op Verzekeringssite hypotheken van vrijwel alle hypotheekverstrekkers vergelijken. Binnen de vergelijking krijgen ze de gelegenheid om zelf de hypotheek samen te stellen. De premies, voorwaarden en rentepercentages worden dagelijks geactualiseerd.