Twinkle | Digital Commerce

Bill nu ook zonder Messenger te gebruiken

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:27

Bill, het betaalsysteem van SNS Bank, heeft een jaar na de introductie ongeveer 10.000 gebruikers. In eerste instantie kon alleen via MSN messenger betaald worden, maar nu is het systeem ook los van Messenger te gebruiken.

Met Bill kunnen consumenten tot 500,- euro afrekenen bij webshops, geld overmaken naar elkaar en profiteren van acties en kortingen. Inmiddels is Bill naast MSN Messenger ook via de Bill site te bereiken. Daar kan de gebruiker met zijn Bill-account betalen. Bill werkt volgens het principe van de chipknip. Een Bill rekening is gekoppeld aan de privérekening van elke willekeurige Nederlandse bank.

Momenteel bieden 250 Nederlandse sites de mogelijkheid om te betalen met Bill. Aan het einde van deze maand moeten dat er al 300 zijn, zegt Sakia van de Giesen van SNS Bank  tegenover Emerce. 'Wij zijn aantrekkelijk voor partijen omdat we structureel goedkoper zijn als betalingssysteem. Shops sluiten zich daarom graag aan bij Bill.'  

Het grote voordeel voor winkeliers is het lage tarief van maximaal 60 cent. Bovendien is de betaling gegarandeerd, aangezien het terughalen van overboekingen niet mogelijk is. Daarnaast krijgen winkeliers op het tabblad binnen MSN Messenger ook ruimte om een aanbieding te doen, waardoor Bill tevens als marketingplatform kan worden ingezet.

De doelgroep blijven jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Nu zijn er 10.000 gebruikers, maar de bank hoopt dat dat er aan het einde van het jaar 25.000 zullen zijn. Om die groei te realiseren wil de bank met meer webwinkels gaan samenwerken. Met Free Record ShopTicketservice en Mojo, werkt de bank al een tijdje samen. De SNS Bank is ook samenwerkingen gestart met KijkshopSpeurders en Bart Smit.

Bron: Emerce