Twinkle | Digital Commerce

300 leden voor Thuiswinkel.org

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:03

Thuiswinkel.org heeft met de acceptatie van Van Gogh Museum Online Shop haar driehonderdste lid verwelkomd. Daarmee is het de snelst groeiende branchevereniging van Nederland.

Per week komen er gemiddeld twee nieuwe leden bij. Thuiswinkel.org geeft aan dat er inmiddels meer dan zeventig webwinkels zijn die zich ‘in de ballotage bevinden’. Webwinkels moeten aan juridische en financiële eisen voldoen om geaccepteerd te worden.

Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org: ‘De ledengroei van de branchevereniging heeft vanaf het allereerste begin onze verwachtingen overtroffen. Bij de start van de vereniging hebben we bewust een keuze gemaakt voor kwaliteit van leden boven kwantiteit. De vereniging hanteert daartoe strenge toelatingscriteria, niet in de laatste plaats omdat leden van Thuiswinkel.org het bekende keurmerk Thuiswinkel Waarborg mogen voeren. Thuiswinkel.org is dé branchevereniging voor alle bedrijven in de markt, voor elk productsegment, groot en klein. Ook daarom zijn we blij met de Van Gogh Museum Online Shop als 300e lid'.

Thuiswinkel.org is opgericht op 20 december 2000 en komt voort uit het samengaan van de voormalige Nederlandse Postorderbond en de Online Winkeliersvereniging. Bij de start telde de vereniging 28 leden. De Nederlandse thuiswinkelmarkt had in 2005 een omzet van € 3,2 miljard, waarvan ruim € 2,2 miljard via internet werd gerealiseerd.