Twinkle | Digital Commerce

Bob van Dijk nieuwe managing director eBay & Marktplaats.nl

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:12

Bob van Dijk is met ingang van vandaag benoemd tot managing director van eBay Nederland en Markplaats.nl. In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor de activiteiten van beide koop- en verkoopsites op de Nederlandse markt. De benoeming van Van Dijk, eerder managing director eBay Nederland, vloeit voort uit de beslissing van eBay om het management van beide bedrijven samen te voegen tot één managementteam voor beide platformen.Door de samenvoeging beoogt de onderneming vooral de kennis en middelen van beide bedrijven optimaal in te zetten voor zijn gebruikers. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld eenvoudiger om beide bedrijven als verschillende, complementaire koop- en verkoopplatformen in de Nederlandse markt te positioneren.

'De veranderingen in de organisatie zullen weinig direct effect hebben op onze gebruikers', vertelt Bob van Dijk. 'Marktplaats.nl en eBay.nl blijven twee gescheiden platformen met ieder een eigen gezicht. Door de veranderde organisatiestructuur zullen de verschillende proposities van beide platformen duidelijker naar voren worden gebracht, waarmee we onze gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.”

In de nieuwe organisatiestructuur wordt Oscar Diele, voormalig algemeen directeur Marktplaats, marketing directeur eBay Nederland & Marktplaats.nl.

Marktplaats.nl en eBay Nederland behoren beide tot de top 10 best bezochte Nederlandse internet sites, met een bereik van respectievelijk 57procent en 37 procent.