Twinkle | Digital Commerce

'Downloaden muziek op mobiele telefoon wordt populair'

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:24

Downloaden wordt steeds populairder. Volgens eMarketer zal de wereldwijde markt voor downloads en ringtones boven de 40 miljard bedragen in 2010. Binnen vier of vijf jaar zal het downloaden van muziek op de mobiele telefoon voor 65 procent bijdragen aan de omzet van digitale muziek door consumenten.

De muziekindustrie hoopt dat de markt voor full-track mobiele muziek snel aan zal trekken. Deze markt is namelijk beter te beveiligen en bovendien is het winstgevender dan digitale muziek op de pc. Bovendien is muziek via de mobiele telefoon niet afhankelijk van Apple.

‘Er komt een tijd dat consumenten het zat zijn, en niet meer dubbel willen betalen voor dezelfde muziek, maar in een ander bestandtype, bijvoorbeeld een ringtone en een full-track. Mobiele muziek heeft voordelen boven muziek op de PC / internet, zoals betere beveiliging tegen ongeoorloofd delen van bestanden. Voor platenmaatschappijen levert muziek via de mobiele telefoon ook meer op dan tracks die via internet gedownload worden’, zegt John du Pre Gauntt, Senior analist bij eMarketer, en auteur van het rapport Mobile music, the new marketing challenge. Bijkomend voordeel is dat mobiele muziek niet gedomineerd wordt door Apple, die op dit moment veel succes heeft met zijn iTunes en iPod.

Zowel de muziekindustrie als de aanbieders van mobiele telefonie doen er alles aan om muziek op de mobiele telefoon tot een succes te maken. De komende twee jaar zal de mobiele muziek industrie minder complex worden. Er zijn volop ontwikkelingen op het gebied van technologie, retail en in de internetindustrie die hier een bijdrage aan zullen leveren.

Bron:eMarketer