Twinkle | Digital Commerce

Centrale Branchevereniging Wonen lanceert e-business platform

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 1:09

De Centrale Branchevereniging Wonen (CBW) wil nog voor de zomer een e-business platform lanceren. Volgens het CBW worden in de woonbranche nog veel te weinig slimme ICT- oplossingen benut. Gijs Hoff, beleidsadviseur bij CBW, zegt dat er een tweedeling dreigt te ontstaan. Hij meent dat een groot deel van de ondernemers in de branche traditioneel en behoudend is, maar dat er anderzijds ook een deel is dat zeer professioneel gebruikmaakt van ICT.

Volgens het CBW dreigt er een bovenlaag te ontstaan van ondernemers die via ICT en e-commerce veel efficiencywinst behalen. Volgens Hoff gaan kleine fabrikanten en detaillisten er ten onrechte van uit dat automatisering voor hen niet interessant is. 'Uiteraard is het wel zo dat ICT-oplossingen bij grotere bedrijven sneller en zichtbaarder effect sorteren, meent Hoff. Vandaag de dag beschikt elke ondernemer over op zijn minst een internetaansluiting. Daarom is volgens Hoff de tijd rijp om fabrikanten en leveranciers te verzoeken om hun catalogi op het web te plaatsen.

De content kan via detaillisten op diverse manieren worden benaderd. Het simpelste abonnement zal niet meer dan 25 euro per maand kosten. Het voordeel van zo`n e-business platform is dat de content constant up to date is en veel tijdwinst oplevert. Ook is meteen duidelijk op welke termijn een artikel leverbaar is, aldus de organisatie.

Bron: Retailtrends