Twinkle | Digital Commerce

Online vakantie boeken steeds populairder

2017-05-26
  • [nieuws]
  • 0:59

Steeds meer mensen vinden hun weg op internet en boeken hun vakantie online. Onderzoek van Vakantiebeurs.nl, uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau Intomart GfK, toont aan dat gemiddeld bijna driekwart van de respondenten wel eens internet gebruikt om een vakantie te boeken. Bovendien blijkt uit het onderzoek dat online vakanties boeken steeds minder leeftijd gebonden is.

Grootste toename van internetboekingen is weliswaar onder jongeren tot 20 jaar, maar het online boeken van reizen is ook steeds populairder onder 65-plussers. Ten opzichte van 2005 verwachten jongeren dit jaar drie keer zoveel vakanties via internet te boeken (in vergelijking met andere boekingkanalen) en 65-plussers twee keer zoveel. De houding ten aanzien van internet als boekingskanaal is gemiddeld zeer positief.

Ruim driekwart van de ondervraagden vindt online boeken handig en snel. Ondanks dat wil men niet doelloos surfen: bijna driekwart van de ondervraagden zegt behoefte te hebben aan sturing in de vorm van een platform waar reiswensen op geplaatst kunnen worden. Reisaanbieders kunnen hen vervolgens actief benaderen met een custom made aanbod.