Twinkle | Digital Commerce

Nog niet kopen op mobiele site Conrad

2017-05-27
169132
  • [nieuws]
  • 0:59

Conrad Electronic heeft M.conrad.nl gelanceerd. Bestellen is nog niet mogelijk op de eenvoudige site, die uiteindelijk moet uitgroeien tot ‘een volwaardige mobiele webwinkel’.

Dat zegt marketeer Tom Baake van Conrad. De eerste versie van de M.conrad.nl is vooral bedoeld om meningen te peilen en informatie te vergaren. Op de site wordt een wisselende selectie uit het assortiment gepresenteerd.

De aanpak van Conrad is een andere dan die van Wehkamp.nl, dat vanaf afgelopen september ruim honderdduizend artikelen te koop aanbiedt in zijn mobiele warenhuis.

Omzetpotentieel
Volgens Baake is het omzetpotentieel van mobiele webshops nu nog beperkt: ‘Ongeveer 15 procent van de Nederlanders gebruikt mobiel internet, maar er wordt nog niet veel verkocht via dit kanaal. Daarom hebben we gekozen voor een eenvoudige website, waar de bezoeker nog geen aankopen kan doen.’

QR-codes
Conrad wijst erop dat de mobiele bezoeker wel productlinks naar zichzelf kan mailen, om het product vervolgens op Conrad.nl te kopen. De mobiele site is, in combinatie met speciale software, ook te vinden via zogenoemde QR-codes (Wikipedia): Wanneer gebruikers met hun toestel een tweedimensionale code fotograferen in de fysieke wereld, komen zij terecht op de mobiele webstek.