Twinkle | Digital Commerce

Partywinkel in partnership met NOTYD voor B2B achteraf betalen

2024-05-23
1000562
  • [branded content]
  • 2:35

Partywinkel en Babywinkel, twee toonaangevende webshops voor baby- en feestartikelen in Nederland, zien een groei in zakelijke klanten dankzij de optie voor achteraf betalen via NOTYD.

Casper en Patrick - die zelf wel van een feestje houden - zijn in 2012 gestart met Partywinkel.nl en Partywinkel.be vanuit hun zolderkamer. Inmiddels zijn deze shops uitgegroeid tot de grootste online feestwinkels van Nederland en België, en in totaal actief in 7 landen van Europa. Vanuit het magazijn in Dordrecht beleveren zij zowel consumenten als zakelijke klanten, en hebben inmiddels meer dan 500.000 artikelen op voorraad.

Patrick vertelt: “Voornamelijk hotels, restaurants, festivals en cafe's bestellen zakelijk bij ons. Dankzij NOTYD kunnen we eindelijk onze zakelijke klanten een passende oplossing bieden voor gemakkelijk achteraf betalen van hun bestelde feestartikelen en decoratie. Iets wat we hiervoor misten. We zijn hier enorm blij mee.”

“Vanwege de ruime betalingstermijnen van NOTYD kiezen steeds meer zakelijke klanten ervoor om bij onze webshops te bestellen. Voor veel van hen is een betaaltermijn van 30 dagen te kort, aangezien ze vaak een termijn van 60 of 90 dagen hanteren. Daar biedt NOTYD uitkomst.”

Doordat NOTYD de overbrugging van de betaaltermijn verzorgt en het voor zakelijke klanten gemakkelijker maakt om te bestellen, heeft Partywinkel zich steeds meer op het zakelijke segment kunnen richten en het klantenbestand in korte tijd aanzienlijk zien groeien.

Daarnaast lanceerden ondernemers Casper en Patrick eind 2021 ook Babywinkel.nl, toen zij zelf het vaderschap beleefden. Met deze webshops zijn zij inmiddels ook live in België en Duitsland.

Recentelijk hebben Casper en Patrick ook achteraf betalen via NOTYD toegevoegd aan de shops van Babywinkel in België en Nederland. Hiermee zetten zij de eerste stappen om ook voor dit label B2B-klanten te gaan bedienen.

Over NOTYD

NOTYD brengt B2B e-commerce bedrijven en haar kopers eenvoudig samen met direct beschikbaar krediet op het moment van de online transactie en een gegarandeerde uitbetaling, waardoor zakelijke mogelijkheden voor beiden worden vergroot.

NOTYD zorgt met haar B2B BNPL oplossing voor een optimale acceptatiegraad doordat zij 100% zijn ingericht op het doen van een kredietcheck op zakelijke kopers als onderdeel van het online bestelproces.

Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam, en sinds 2021 onderdeel van Banking Circle Group, een prominente speler op het gebied van financiële infrastructuur en cross-border betalingen.

NOTYD (spreek uit “noted”) refereert aan een nota, die middels een online betaalknop als uitgestelde betaling ‘staat genoteerd’.

Caroline Lanslots van NOTYD vertelt: “Wij laten ons inspireren door verhalen uit de praktijk zoals Partywinkel. Ervaringen van webshops die onze betaalmethode hebben geïntegreerd in hun betaalpagina. Zij vertellen ons dat we een onmisbare partner zijn geworden, en dat het gebruik van NOTYD hen een verkoopboost heeft gegeven. Zij geven aan dat zowel de verkoper als de koper vertrouwen krijgen in levering en betaling, wat de echte kracht is van een betaalmethode als NOTYD”.

Afsluitend adviseert Caroline: “Heb je als webshop ook zakelijke kopers? Zorg dan dat je webshop ook is ontwikkeld en ingericht voor de zakelijke klant online. Dit heeft niet alleen betrekking op het productaanbod, of de manier van communicatie, maar ook met de betaalmethoden die daarbij passen. Op die manier verzamel je data over je klanten, en stimuleer je hen tot herhaalaankopen. NOTYD richt zich 100% op de B2B koper.”

Dit artikel verschijnt op initiatief van NOTYD
Tekst en Afbeelding: NOTYD