Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: Klittebel

2024-04-09
1000562
  • [interview]
  • 1:29

Al in de middeleeuwen ontdekten anatomen de werkelijke vorm van de clitoris. Toch (her)kennen zelfs anno 2024 de meeste mensen de vorm niet. Hoog tijd voor een biologieles.

‘De kennis over dit orgaan is eeuwenlang bewust uit lesboeken, zelfs voor artsen, weggelaten’, weet Wilma Groenendijk. Samen met haar man Hans Anneveldt bedacht ze Klittebel, oorbellen in de vorm van de clitoris. Er is keus uit vele kleuren, drie formaten en acht verschillende typen hangers. Na een jaar voorbereiding is de webshop in februari live gegaan.

Uiting van zelfbewustzijn

‘Iedereen mag weten hoe de clitoris werkelijk in elkaar zit’, zegt Groenendijk. ‘Via deze oorbellen laten we dat op een leuke, luchtige manier zien en maken we het bespreekbaar.’ De sieraden, te koop op Klittebel.nl, zijn bedoeld als uiting van zelfbewustzijn. Ze zijn nadrukkelijk niet bedacht als seksuele uiting of speeltje, aldus de oprichters. ‘Deze associatie willen we niet. Je moet de oorbellen veilig kunnen dragen; het mag niet zo zijn dat het verkeerd begrepen wordt en dat mensen die ze dragen lastiggevallen worden. Klittebellen zijn stoer, niet per se sexy. Bewust zijn van je seksualiteit is niet hetzelfde als “uitdagen”.’

De oorbellen worden 3D-geprint – en dat duurt voor de grootste maat ruim vier uur. ‘Daarom printen we continu om een voorraad van alle kleuren te hebben. Verder hebben we genoeg oorringen, haakjes en stekers waar de geprinte hangers aan bevestigd worden’, vertelt Groenendijk. Maar omdat er veel variaties mogelijk zijn, worden de klittebellen pas ná een bestelling samengesteld. Verzending vindt plaats via PostNL.

Grootste uitdaging vormt het in de markt zetten. ‘Ik hou van het creatieve, maar het commerciële deel vind ik lastig, ook omdat het hier om meer gaat dan gewoon leuke oorbellen’, aldus de eigenaar. Vooralsnog maakt ze daarom vooral gebruik van social media om bekendheid te genereren.