Twinkle | Digital Commerce

Thrasio gaat herstructureren: half miljard aan schulden geschrapt

2024-02-28
1000562
  • [nieuws]
  • 1:27

Thrasio, een van de eerste zogeheten marketplace aggregators, heeft een uitweg gevonden om uit de financiële problemen te raken. Het bedrijf heeft een akkoord bereikt met schuldeisers voor een herstructurering.

Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Thrasio is een herstructurering overeengekomen met ongeveer 81 procent van de kredietverstrekkers van doorlopende kredietfaciliteiten en ongeveer 88 procent van de kredietverstrekkers van termijnleningen. In totaal zullen die kredietverstrekkers voor ongeveer 495 miljoen dollar aan schulden schrappen.

In ruil daarvoor is Thrasio een zogeheten Chapter 11-procedure gestart. Het bedrijf moet daarbij een plan aanleveren om in de toekomst financieel gezond te worden en de schuldeisers af te kunnen lossen. Het bedrijf zegt toezeggingen te hebben gehad van bepaalde kredietverstrekkers voor maximaal 90 miljoen dollar aan vers kapitaal om de herstructurering mogelijk te maken.

‘We ondernemen stappen om voort te bouwen op deze vooruitgang door onze financiële positie te versterken en samen te werken met onze kredietverstrekkers om ons toekomstige succes te ondersteunen. Thrasio is een van de grootste externe verkopers op de Amazon-marktplaats, en met een versterkte balans en nieuw kapitaal zullen we beter toegerust zijn om onze merken te ondersteunen, onze infrastructuur op te schalen en toekomstige kansen mogelijk te maken’, reageert ceo Greg Greeley van Thrasio.

Thrasio staat bekend als eerste marketplace aggregator die succesvol werd met dat model. Marketplace aggregator kopen succesvolle marketplace-verkopers op om ze onder hun eigen vlag verder te laten groeien. Thrasio haalde de afgelopen jaren miljarden aan groeigeld op, maar vorig jaar bleek het toch minder te gaan met het bedrijf. The Wallstreet Journal meldde in november dat het bedrijf een faillissementsaanvraag zou voorbereiden. Dit blijkt dus nu om de Chapter 11-procedure te gaan, in Amerika beter bekend als een ‘reorganization bankruptcy’.