Twinkle | Digital Commerce

Boer&NLekker en Lokalist gaan samenwerking aan

2024-02-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:47

Korte ketenconcept Boer&NLekker, een initiatief van boerencoöperatie Agrifirm, en bestel- en transportplatform voor lokaal eten Lokalist gaan samenwerken.

Samen bieden de twee bedrijven naar eigen zeggen een totaaloplossing van boerennetwerk en logistiek. De samenwerking start met vijftig duurzame boeren in de provincies Noord-Brabant en Utrecht, later dit jaar volgt een landelijke uitrol.

De samenwerking brengt een breed productaanbod van duurzame boeren en voedselmakers bij elkaar. De totaaloplossing houdt in dat duurzame producten direct van de boer beschikbaar worden gemaakt op een slim bestel- en transportsysteem. Voor de verdere uitrol wordt nog wel een extra financier gezocht.

Boer&NLekker begon in 2022 met een proef vanuit veehouderij- en landbouwcoöperatie Agrifirm. Met Boer&NLekker brengen we boer en consument dichter bij elkaar. Tegelijkertijd bieden we boeren een nieuw, duurzaam verdienmodel doordat ze een eerlijke prijs voor een eerlijk product kunnen vragen’, zo liet het bedrijf eerder weten aan Twinkle.

Beeld: Marnix Klooster