Twinkle | Digital Commerce

Tikkie zakelijk in de lift

2023-12-28
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Binnen bedrijven wordt steeds vaker gebruikgemaakt van betaaldienst Tikkie. In de beginjaren maakten vooral consumenten gebruik van de dienst, maar inmiddels wordt deze ook steeds toegankelijker voor bedrijven.

Dat blijkt uit een jaaroverzicht van ABN Amro, waar Tikkie onderdeel van is. ‘Wat opvalt is dat gebruikers ook zakelijke Tikkies erg snel terugbetalen’, stelt Moreno Kenswil, hoofd marketing van Tikkie. ’82 procent wordt binnen een dag betaald en 59 procent al binnen een uur.’

De afgelopen tijd werden ook de mogelijkheden voor Tikkie voor bedrijven uitgebreid. Zo is het sinds dit jaar mogelijk voor bedrijven om via een Tikkie statiegeld uit te keren. Daarnaast is Tikkie Deals, de cashback propositie van de betaaldienst, hard gegroeid. Afgelopen jaren zou er miljoenen euro’s zijn terug geclaimd op verschillende producten.

Volgens het bedrijf wordt de komende tijd geïnvesteerd in het opschalen van het aantal punten waar via Tikkies statiegeld kan worden uitgekeerd. Dit jaar zouden ruim 2,1 miljoen statiegeldverpakkingen zijn ingezameld en uitbetaald via Tikkie.

In totaal werd in 2023 voor 6,6 miljard euro aan Tikkies verrekend, 1,1 miljoen meer dan vorig jaar.